keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tallinnassa

Heips!

Pakko laittaa muutama kiva juttu Tallinnasta. Yövyimme hotelli TallinkSiljan Spa&Conference. Siellä on kiva kylpyläosasto ja aivan ihana saunaosasto. Löytyy hyvä höyrysauna (tarpeeksi kuuma) sekä Hamam sauna (ihana lötköttelysauna jossa laajat lämmitetyt marmorimakuualustat, Turkkilaiset saunat sekä höyry että sauna jossa oli lämmitetyt muotoillut penkit ja tietenkin Suomalainen sauna. Muutenkin kiva ja siisti hotelli, hyvä lasten kanssa ja lyhyt kävelymatka keskustaan, aivan Sada-marketin takana. Lähelle oli tullut myös Tivoli. Hotellissa on myös hyvä hoitola (olen saanut luvan EVEn Siniltä käydä kerran vuodessa ’vieraissa’ hoitoloissa ;) Olimme jalkahoidossa ja hieronnassa sekä minä olin äitienpäiväaamuna ylellisessä 1,5 tunnin kasvohoidossa.



Löysimme myös uuden paikallisen herkun, savujuuston, nam! Oli kuulemma valittu Viron vuoden elintarvikkeeksi. On tosi hyvää hunajan, lakkahillon tms. kanssa, lisäksi vaikka pähkinöitä ja hedelmiä niin alku- tai jälkiruoka on valmis! Sitä saa mm. siitä vanhan kaupugin ’pääkadulta’, joka lähtee kukkatorilta kohti vanhaa kaupunkia, oli tullut käsityö- ja paikallisten elintarvikkeiden myymälä HÄÄ.


Myös ravintola Peppersack’in herkullista juustotarjotinta kannattaa kokeilla vaikka lounaaksi tai alkupalaksi kahdelle http://www.peppersack.ee/ Täällä oli myös muutenkin hyvä ruoka ja laaja ja monipuolinen ruokalista ja alakerrassa hienoja seinämaalauksia sekä vielä Grilli erikseen. Rav GRU’ssa kävimme maistelemassa alkupaloja ja kuohuvaa http://www.crurestoran.eu/eng

T. Leila





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti