torstai 11. lokakuuta 2012

Nämä ruoat tekevät sinut onnelliseksi

Tietyt ruoka-aineet toimivat tutkijoiden mukaan mielialan kohottajina jopa paremmin kuin mielialalääkkeet.
Tumma suklaa
Tumma suklaa sisältää paljon magnesiumia, joka rentouttaa lihaksia ja vähentää hermostuneisuutta. Se sisältää myös tryptofaania, joka vähentää tutkitusti masennuksen oireita.
Lohi
Lohi ja saksanpähkinät sisältävät runsaasti omega 3 -rasvahappoja, jotka auttavat taistelemaan masennusta ja mielialan vaihteluja vastaan. Lohi parantaa myös muistia ja keskittymiskykyä.
Pinaatti
Tässä vihreässä herkussa on runsaasti b-vitamiinia, joka nostattaa mielialaa. Pinaatin antioksidantit myös nostavat energiatasojasi ja vähentävät mielialan vaihteluja.
Broileri
Broilerin vaalea liha sisältää tiettyä B12-vitamiinia, joka auttaa kehoasi rauhoittumaan. Vähäinen B12-vitamiinin saanti voi johtaa muun muassa väsymykseen.
Tofu
Tofun aineosat toimivat ikään kuin lihasrelaksantteina, jotka auttavat sinua rentoutumaan. Vaikka tofu ei itsessään maistu juuri miltään, toimii se erinomaisesti muun muassa mausteisissa keitoissa tai wokeissa.
Avokado
Avokado sisältää serotoniinia, joka vaikuttaa positiivisesti mielialaasi. Avokado on myös hyväksi muun muassa ihollesi, hiuksille ja kynsillesi!
Maustamaton jogurtti
Jogurtin probiootit nostattavat mielialaasi ja vahvistavat immuniteettiasi pöpöjä vastaan.
Vihreä tee
Juuri vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja, jotka rauhoittavat mieltäsi. Myös kamomillateellä on rauhoittava vaikutus.
Marjat
Mustikat, mansikat ja vadelmat sisältävät kaikki ravintoaineita, jotka vähentävät stressiä ja masennusta. Ja ei kun popsimaan!
Lähde: Cosmopolitan.com

1 kommentti: